Beskrivning av registrering och inloggning i MediaLinq.se

Välkommen till MediaLinq

För att kunna donera till skribenter och producenter av poddar och video med MediaLinq måste du registrera ditt medlemskap och därmed logga in dig själv och den dator/platta/mobil som du använder för att läsa, lyssna med eller titta på. I samband med registreringen eller när det behövs laddar du ditt donationskonto med Swish eller bankgiro. Sedan kan du donera allt från 1 kr och uppåt till dem du gillar med bara två klick. Den gröna MediaLinq-knappen, som får detta första klick, hittar du hos alla skribenter och producenter som anslutit sig till MediaLinq. I vissa fall har de ingen knapp utan bara en länk till MediaLinq, men funktionen är densamma. Oavsett om du donerar 1 kr eller 100 kr får mottagaren hela beloppet minus en liten provision för MediaLinq. Enkelt och effektivt! Kostnads- och momsfritt för donatorn och mer lönsamt för mottagaren än andra system för mikrodonationer!

Du kan vara anonym gentemot mottagarna av donationer om du samband med registreringen anger ett specifikt men valfritt användarnamn. Annars visas din e-postadress för mottagarna. Vid prenumerationer visas alltid din e-postadress för publikationen. För att MediaLinq ska (1) kunna kommunicera med dig om något inträffar med ditt medlemskap eller (2) om du glömmer ditt lösenord och (3) för att informera om MediaLinq, måste MediaLinq ha din e-postadress. Vi säljer den inte till tredje part eller använder den för att skicka reklam. Du kan komma till ditt MediaLinq-konto eller till "Inloggning" eller "registrering" genom att klicka på den gröna MediaLinq-knappen eller genom att gå till: www.medialinq.se/app/profile. Var du då hamnar beror på din status: Om du (den webbläsare du använder) är inloggad, kommer du direkt till ditt konto. Om du inte är inloggad, men har ett konto (är medlem), kommer du till en sida där du kan ange e-postadress eller användarnamn samt lösenord och logga in. Om du inte är medlem klickar du på länken "skapa ett konto på MediaLinq" och följer instruktionerna. Enklaste sättet att bli ny medlem är dock att klicka på vilken som helst MediaLinq-knapp eller MediaLinq-länk och följa instruktionerna därefter.

Kortversion av registrering och inloggning samt donation

Första gången du ser den gröna MediaLinq-knappen och vill donera så måste du först bli medlem i MediaLinq. Det gör du genom att klicka på knappen och sedan följa anvisningarna. Du registrerar dig bara en gång i livet och loggar in bara en gång per webbläsare som du vill använda för donationer och prenumerationer/artikelköp. När du fyllt på ditt nya MediaLinq-konto med minst 100 kr kan du sedan donera allt från 1 kr och uppåt med bara två klick. Det första klicket på den gröna knappen och det andra på en bekräftaknapp som då visas tillsammans med behållningen på ditt MediaLinq-konto. Vill du se mer detaljer om hur det går till så följer här nedan den långa versionen med bilder av de fönster som visas.

Detaljerad beskrivning - pdf

Beskrivningen kan läsas i helskärm eller laddas ner. (Om beskrivningen inte visas direkt så ladda om denna sida.)