Bli donerande medlem

Bli donator med MediaLinq

Med den gröna donationsknappen (se nedan) kan du med bara två klick belöna skribenter, bloggare och producenter av poddar och video, som du gillar. Gilla på riktigt!
Allt du behöver göra är att först registrera dig som medlem i MediaLinq och ladda ditt konto med lite pengar, så kan du sedan donera med bara två klick varje gång du ser den gröna knappen. Du kan donera så lite som en krona, men också större belopp. Du betalar inget extra för donationen och det är inte heller någon moms på rena donationer.
Du registrerar ditt medlemskap genom att klicka på den första gröna MediaLinq-knapp du ser på någon webbsida (till exempel här nedan). Det kan också vara en länk till MediaLinq som denna: https://www.medialinq.se/checkout/index.html?ol=d&rcp=e8eb34328be44aec9e... eller en länkad text som till exempel: "Gillade du? Donera 1 kr eler mer med MediaLinq till Medborgarperspektiv".
 

Så här gör du för att få ett eget skyddat donationskonto och ett medlemskap i MediaLinq

  1. Klicka på den första gröna MediaLinq-knapp eller donationslänk från MediaLinq du ser.
  2. Fyll sedan i din e-postadress och Bekräfta donationsbeloppet. Du kan ändra beloppet med de gula knapparn. Om du vill donera anonymt, klickar du på knappen "Donera anonymt?" och hittar på ett användarnamn. Din e-post identifierar ditt konto och behövs om du glömt ditt lösenord. MediaLinq har ingen reklam och vi säljer inte din e-postadress. När du registrerar dig godkänner du våra villkor och policy.
  3. Du får direkt ett besked om att donationen har lagts som väntande till dess du verifierat din e-postadress
  4. Omedelbart efter registreringen får du ett mejl från MediaLinq, där du inom en timme ska klicka på en länk för att vi ska få din e-postadress verifierad. Det är en säkerhetsåtgärd så vi vet att adressen existerar! Om du inte hittar något mejl från "MediaLinq registrering" bör du kontrollera din skräppost, där det kan ha hamnat, beroende på dina inställningar. Om du inte verifierar inom en timme tas din registrering bort tillsammans med din donation och du får försöka registrera på nytt på samma sätt som ovan
  5. Länken i mejlet öppnar en webbsida där du måste ange ett lösenord som du sedan sparar genom att klicka på "Spara lösenord". Därmed är du medlem i MediaLinq och din webbläsare registrerad så att du kan donera med bara två klick i fortsättningen. Den donation du gjorde ligger vilande och förs inte till mottagaren förrän du fyllt på ditt konto med tillräckligt mycket pengar. Du kan göra upp till 20 "kredit"-donationer innan du måste fylla på ditt konto. Vid påfyllning via Swish eller bankgiro utförs alla vilande donationer automatiskt så långt pengarna räcker.
  6. Registrering behöver du bara göra en gång om du inte själv avslutar ditt medlemskap.
  7. Om du använder flera olika enheter och/eller webbläsare måste du logga in med e-post (eller Användarnamn om du angett ett sådant) och lösenord första gången du donerar med en annan webbläsare men sedan kommer den webbläsaren också ihåg dig. Logga aldrig ut igen om du äger din dator, platta eller mobil. Det är inloggningen som identifierar dig så att du kan donera med bara två klick och inte behöva använda varken lösenord eller BankID vid varje donation, som då tar ca. 5 sekunder att genomföra.
  8. Du gör sedan din första inbetalning till ditt konto hos MediaLinq på förslagsvis 200 kr eller mer men minst 100 kr. Använder du Swish så fylls kontot på direkt och du kan därefter donera tills det är dags att fylla på ditt konto igen. Betalar du via bankgiro kan det ta några dagar innan kontot fylls på men du kan du donera ”på kredit” tills beloppet är registrerat hos vår bank och hos MediaLinq. Då först meddelas mottagaren att en donation har genomförts.
  9. Som registrerad och inloggad MediaLinq-medlem kan du donera belopp från 1 kr och uppåt med endast två klick (dvs sekundsnabbt - 5 sekunder). Om du angivit ett Användarnamn (Dvs donera anonymt) ser Mottagaren endast detta och aldrig din e-post.

En inloggning per dator du använder

Har du fler datorer, plattor eller mobiler som du använder vid läsning av artiklar med den speciella gröna donationsknappen eller en MediaLinq-länk behöver du även logga in första gången för varje enhet du använder. Du använder då samma inloggningsdata (E-post/Användarnamn och lösenord) som du registrerat. Den webbläsare du använder blir då identifierad så att du kan göra donationer med endast två klick i fortsättningen från den webbläsaren/enheten också.
Om datorn du använder är en jobbdator eller en publik dator på ett bibliotek eller liknande, måste du logga ut, när du lämnar datorn, genom att klicka på länken "Logga ut från denna enhet" i ditt donatorskonto, som du når g enom att klicka på ditt användarnamn uppe till höger på Bekräftasidan. Annars kan nästa användare av den datorn använda ditt MediaLinq-konto för donationer från ditt konto. MediaLinq använder inte cookies (kakor) för att identifiera donatorn, så det räcker inte att bara ta bort cookies eller stänga webbläsaren!

Här är ett exempel på en donationsknapp som du kan testa med och som kan användas för att bli medlem i MediaLinq: (Alla donationer via denna knapp går till Föreningen för medborgarperspektiv.)