MediaLinq för sociala medier

Låt läsarna göra spontana donationer på 5 sekunder med MediaLinq för sociala medier och hemsidor. 

Välj hur du vill få ekonomiskt stöd från dem som uppskattar dina tips eller texter.

Att driva verksamhet som nätpublicist kostar alltid, både tid och utlägg. Hur mycket och på vilket sätt du önskar hjälp med finansieringen kan variera. MediaLinq ger dig flera alternativ som passar dina egna önskemål. 

Idag finns hela skalan från en “tag” med - Stöd  oss -  på undanskymd plats, till extremt tydliga Henrik Jönsson som är en ekonomiskt framgångsrik videobloggare och de som även erbjuder både öppet och stängt material, dvs låter enbart prenumeranter ta del av premiummaterial. Vilken nivå du än väljer så har MediaLinq stöd för hela repertoaren. 

 

Några utgångspunkter för valet av något eller några av nedanstående alternativ

 • Många i bloggvärlden vill tillhandahålla allt material utan betalvägg men vill ändå ha mer intäkter från sin läsekrets. Detta önskemål behöver framgå på ett snyggt sätt som t.ex. med MediaLinqs gröna knapp som ger stora möjligheter att väcka uppmärksamhet och ger ett tydligt budskap. 
 • Det är generellt sett endast några enstaka % av konsumenterna som donerar så länge det är gratis. Möjligheten ligger inte så mycket i att få ännu mer från de som redan donerar t.ex. månadsvis. Utmaningen är att locka/uppmuntra de som ännu inte betalar att börja göra det. Det stora steget är att gå från 0 till åtminstone små betalningar (som alla kan ha råd med). För de flesta bloggare så är verkligheten att ca 98 % avstår att donera om de inte blir tydligt motiverade och här kan MediaLinq hjälpa till. 
 • De som tar del av fria media eller bloggare inom olika fackområden läser/tittar/lyssnar oftast på flera olika publicister. Viktigt för publicisten är därför att skapa lojalitet med den egna läsekretsen, samt visa att små betalningar också är ok, speciellt om de kan göras enkelt och snabbt och inte störa läsupplevelsen. 
 • Enkelheten att kunna göra en donation som så långt möjligt liknar att trycka på en “like”-knapp sänker tröskeln för att det ska bli av. 
 • Alla donationsmedlemar i MediaLinq har ett donationskonto från vilket de kan donera till sina favoriter. Det tar då endast 5 sekunder. Anslut dig gratis så kan dessa villiga donatorer göra en betalning även till dig lika enkelt. 
 • Det kostar endast 6 % från första kronan. Bästa erbjudandet i marknaden. Normalt kostar det en bankavgift att ta emot för alla med egen verksamhet (2,5-3,0 kr för varje Swish och liknande för kreditkort).

 

Exempel på donationsknapp med text som enkelt kan varieras. Kan placeras på hemsidor och i bloggar, mejl eller dokument. I sociala medier blir det enbart en länk p.g.a. begränsningar i vad t.ex. Facebook tillåter. Prova gärna att klicka på knappen ovan!*

 1. Varje klick leder fram till en betalsida som ger stor flexibilitet att välja belopp oavsett vilket belopp som står på knappen

 

 1. Möjlighet till månadsbetalningar. En extra bock i en ruta och donationen upprepas utan någon autogiro registrering hos bank
 2. Möjlighet till betalknapp för det material som förtjänar en intäkt. Oftast baserat på längre tid för författandet eller att artikelförfattaren innebär en kostnad för dig.
 3. Det finns möjlighet att lägga upp dokument och texter/video på andra sidor där en knapp kan placeras enligt exemplet ovan. 
 4. Utgå från att det finns lösningar på dina önskemål. Ställ frågan till oss så ska vi lämna bästa förslag

* Du kommer som ny användare först till en kombinerad donations- och registreringssida där du anger din e-postadress och bekräftar donationsbeloppet efter eventuell ändring. Sedan förs du tillbaka till artikeln och donationen är klar. Inom en timme måste du bekräfta din e-postadress genom att klicka på en länk i det mejl som du fått. Därmed har du blivit donerande medlem i MediaLinq med ett eget donationskonto. Du kan sedan direkt göra upp till 20 donationer med bara två klick innan du måste fylla på ditt konto med en klumpsumma (minst 100 kr). Alla donationer ligger vilande tills det finns pengar på kontot, då de automatiskt förs över till mottagarna. MediaLinq skickar inte ut några kravbrev utan det är helt frivilligt för donatorer att se till att donationerna genomförs och kommer mottagarna till del.