Kort introduktion till MediaLinq

Kort introduktion till de många funktionerna hos MediaLinq för medias ökade kundanpassning av sina tjänster

MediaLinq skapar ökad lönsamhet för media tack vare att det finns alla funktioner för såväl donationer som prenumerationer.

Det finns kvalificerade lösningar för hur media bakom betalvägg ska kunna sälja både enskilda artiklar och lösnummer. Att ge bort en prenumeration till en stockholmare som önskar läsa en artikel i Göteborgsposten innebär naturligtvis att avstå från intäkter. När de sammanlagda köpen av artiklar närmar sig prenumerationskostnaden får läsaren möjlighet att ta ställning till om det lönar sig att prenumerera. Alla vill inte ha prenumerationer, så erbjud istället att läsaren får betala för det som önskas. Detta är serviceanda för en ny tid med digitala media där MediaLinq kan öka intäkterna för media.

Donationer – spontana

En donation bygger på att dina texter eller publicerat material blev uppskattat och förtjänar tack och uppmuntran. Så här enkelt kan det ske med allt från 1 kr och mer.

Placera denna symbol 

Donationsknapp-tumme-upp

(eller någon av våra andra alternativ med fri text) efter en artikel så kommer dina läsare som klickar på den sekundsnabbt se hur enkelt det är att skicka 1 kr eller mer till dig. Donationer är momsfria.

Återkommande men frivilliga betalningar – liknande autogiro

Skriv tydligt på knappen vad du erbjuder och önskar. För att bli månadsgivare sätter donatorn bara ett kryss i en ruta. Ett uppenbart enkelt sätt för att skapa en återkommande inbetalning till dig. Skapar ökade intäkter för media.

Betalning, dvs en betalvägg för allt eller delar av ditt material

Här kan du välja mellan prenumeration och ta betalt för enskilda artiklar eller bådadera. Det kallar en del att de tillhandahåller premiummaterial. MediaLinq ger dig alla alternativ för att öka dina intäkter. Patreon och Substack har nu fått en utmanare. MediaLinq är svenskutvecklat för medias samtliga behov. För de som valt eller funderar på Patreon och Substack så kan du få intäkter till en väsentligt lägre kostnad med hjälp av MediaLinq. Då kan du nås av en större krets av läsare som har mediakonto hos MediaLinq som fungerar hos alla publicister anslutna till MediaLinq

Nyhet!

Ta gärna betalt för dina bästa artiklar om du ger ut en tidning. MediaLinq gör det möjligt att sälja enskilda artiklar. Alla vill inte bli prenumeranter för att få läsa enstaka artiklar. Bättre att ta betalt för det som kunderna vill köpa än att tvinga på dem en prenumeration till extremt låga avgifter som de sedan inte vill förnya. Blir det många köp så påminns köparen om det förmånliga att teckna en prenumeration.

Mer information finns på vår hemsida MediaLinq.se och här.

Låter något av detta intressant?

Ta kontakt med MediaLinq teamet genom vårt kontaktformulär eller ring Lars Bernhoff 073980983

 

Detta dokument kan laddas ner som pdf via denna länk.